انتخاب برگه

دمی بلغور جو ، غذای محلی لواسانی ها

دمی بلغور جو ، غذای محلی لواسانی ها

دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می شود.

طرز تهیه :

1. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافی اش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به آن بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.

2. سپس ادویه، پیاز داغ و نعناع داغ را بیفزایید. هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود. آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.

مواد لازم:

  • بلغور جو: 200 گرم
  • لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا: 150 گرم
  • آب: 1 لیتر
  • عدس: 70 گرم
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): 300 گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  • پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری
  • نعناع: 1 قاشق سوپ خوری
  • برنج: 100 گرم
  • ماست چکیده: برای تزئین به میزان لازم

منابع :

ماهنامه سفره ایرانی

وب سایت برترینها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 19 =