انتخاب برگه

انواع چای و خواص آن

انواع چای و خواص آن

چای :

یک نوشیدنی حاوی کافئین میباشد . که با خیساندن بـرگـهـای گیاه کاملیا سیننس در آب داغ تـهــیه میگردد.

کشورهای عمده تولید کننده و مراحل تولید

چین، هند، بنگلادش، پاکستان، ایران، کره، ســریلانکا، تایوان، ژاپن، استرالیا، آرژانتین، کنیا، اندونزی و نپال.

برگهای چای پس از چیدن مانند سیبی که در معرض هوا قرار میگیرد تغییر رنگ میدهد . خیلی سریع پژمرده شــده و اکسیده میگردند . علت آن تخمیر آنزیمی است که باعث تجزیه کلروفیل و آزاد شدن تانین برگهای چای می گــردد . چای به ۴ گروه بر اساس درجه و مدت زمان اکسیداسیون برگ های چای تـقسیم بندی می شود . در واقع رونداکسیداسیون در هر گروه در مرحله خاصی با خارج ساختن آب برگها توسط حرارت دادن متوقف میگردد .

چاي سفيد

بیشترین اثر ضد سرطانی را این نوع چای به خود اختصاص داده است .چای سبز بیشتر مزه علف و چمن می دهد .

چای سفید فاقد این طعم می باشد . طعم چای سفید کم و مقداری شیرین می باشد .

تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چند برابر است . چای سفید از غنچه‌های نورس و بازنشده برگ‌های چای تهیه می شود .

همین مسئله موجب شده تا چای سفید در گروه گرانترین چای‌ ها و دمنوش‌های طبیعی شناخته شود .

چاي سبز

رونـد اکـسـیداسیون در ایـن نوع چای پس از حداقل اکـسید شدگی متوقف می گـردد .

پـس از چیدن سریعا بـا بخار آب داغ آنزیمهای اکسید کننده موجود در برگهای چای را از میان می برند .

سپس برگها را خشک می کنند . در واقع در چای سبز مرحله اکسیداسیون حذف می گردد.

این نوع چای طعم ملایم و گیاه مانندی دارا بوده و بیشتر در چین و ژاپن مصرف میگردد.

چای سیاه

برگهای چای را پس از برداشت در دما و رطوبت کنترل شده رها می کنند تا اکسید گردد .

اکسیداسیون  آن ۲ هفته تا یک ماه بطول می انجامد . سپس برگهای چای خشک می گردند تا رونداکسیداسیون متوقف گردد .

چای سیاه کافئین بیشتری دارد به همین خاطر طعم آن قویتر است و پس از گذشت سالها آن را حفظ میکند .

این نوع چای متداولترین و پر مصرف ترین نوع چای در دنیا میباشد.

ترکیبات تشکیل دهنده چای

۱-کافئین

۲- تیوفیلین

۳- تانین

۴- تیانین

۵- کاتچین

۶- ویتامینهایE,C,B

۷- فلوراید و فلووانوئید

۸- مقاديري فیبر، کربوهیدرات، لیپید و کاراتنوئید

چای یک محرک است و یا یک آرام بخش ؟

چای تا  ۲ دقیقه پس از دم کشیدن اثر محرک دارد اما بعد از این مدت بتدریج از خاصیت محرک بودن آن کاسته میشود .

پس از گذشت ۵ دقیقه از دم کشیدن چای کاملا به یک آرام بخش تبدیل میگردد .

چای سیاه و سبز برای سلامتی انسان مفید میباشند . اما چای سبز بسبب آنکه عمل اکسیداسیون روی برگهای آن صورت نگرفته خاصیتش از چای سیاه بیشتر است .

درباره نویسنده

مجید داوری

كارشناس ارشد مديريت فناوری اطلاعات علاقه مند به تكنولوژی، اينترنت و نرم افزار

1 نظر

  1. آرگان

    خوب بود اتفاقی از گوگل اومدم اینجا ولی خوب بود برای دوستم فرستادم اونم دنبالشه اونم بیاد ببینه

    ممنون که سرعت سایتتون بالاست برای این تو خیلی از سایتا رفتم ولی سرعت سایتشون بد بود خداروشکر که راحت چیزی که میخواستم پیدا کردم

    ممنون

    پاسخ

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =